به گزارش تهران 24، درباب اهمیتهای فراوان ازدواج سخنهای بسیار زیادی زده شده و همه به اهمیت آن واقفیم، اما یکی از مسائلی که در بحث ازدواج همیشه مورد توجه بوده سن ازدواج است.
به عقیده همه روانشناسان سن برای امر ازدواج بسیار مهم است اما نه سن شناسنامهای، بلکه سن عقلی فرد. یعنی اهمیت میزان بلوغ اجتماعی فرد که نمود آن در سن عقلی اوست بسیار مهم است.
شاید فردی در16 سالگی به چنان بلوغی رسیده باشد که یک مرد یا زن چهل ساله رسیده، پس نمیتوان یک سن شناسنامهای خاص و مشخص تعیین کرد و آن را به همه تعمیم داد.
شاید فرهنگهای غلط چشمشان به سن شناسنامهای فرد باشد، اما علم اینگونه نگاه نمیکند، آنچه برای علم روانشناسی در بحث سن ازدواج مهم است، سن عقلی فرد و رشد اجتماعی اوست که شامل مسؤولیتپذیری، رشد فکری و ... میشود که برای تشکیل یک زندگی بسیار مهم است.
چند مدتی است که برخیها جبهه گرفتند که چرا فلان قانون تصویب شده یا چرا فلان شخص در سن پایین ازدواج کرده یا ....باید گفت که قانونگذار برای مقابله با ازدواج اجباری کودکان ، تکرار میکنم، کودکان، تمهیداتی بیندیشد وگرنه ما شاهد کودکان 13 و 14 خواهیم بود که با یک کودک دیگر در شکم راهی خانه پدرشان شده یا بدتر از آن کودکانی که مالالتجاره میشوند برای مقاصد تیره و تار نااهلان.
اما آنان که در سن پایین ازدواج میکنند به هیچ عنوان کار غلطی نکردهاند، اگر ازدواجشان از روی نیاز باشد و نه اجبار، اگر هر دو به بلوغ عقلی و اجتماعی رسیده باشند چه اشکالی دارد که زندگیشان را آغاز کنند، آن هم زمانی که نیازها و غرایض در آنها به اوج خود میرسند و اگر پاسخ دریافت نکنند و سرکوب شوند و یا از راه نادرستی پاسخ دریافت کنند، میتواند آنها را به تباهی بکشند.
بد نیست به این بیندیشیم که پایین آمدن سن ازدواج میتواند در پایین آمدن آمار مشکلات اجتماعی کمک کند، میتواند در پایین آمدن آمار تجاوزها ، سقطهای غیرقانونی و ... کمک کند.
ازدواج در سن پایین (در صورت بلوغ اجتماعی) خوب است، ولی اجبار به ازدواج در هر سنی حتی در سن بزرگسالی میتواند آثار مخرب داشته باشد.
کاش مجلس ما ازدواج اجباری در هر سنی را هم غیرقانونی اعلام میکرد تا نشکند دلهای دختران سرزمینم.در کتاب حقوق زن در اسلام، نوشته متفکر معاصر شهید مطهری دو نقل از پیامبر مهربانی خواندم، اول آن که ایشان در نصیحت دختری تاکید داشتند که اگر آن شخص را دوست داری عروسش شو و دوم آنکه دختر خود را در انتخاب همسر مختار کرده بودند.
درست فکر کنیم
منبع: فارس
ارسال نظر